bozo pal„Mozogni, mozogni, mozogni!” – Bozó Pali bácsival, a 82 esztendős korosztályos világcsúcstartó ultrafutóval beszélgetett Papp Tünde, amit úgy gondoltam, hogy muszáj megosztanom a blogon is.

Korábban a Facebookra feltettem egy tanulmányt, miszerint, ha az ember folyamatosan edzésben marad, akkor 40 éves korától, 80 éves koráig 10% körül romlik a teljesítménye, bármennyire is hihetetlen. Hogy ez mennyire így van olvassátok el az interjút, és ha még nem kezdtetek el mozogni, akkor rajta, mert sosem késő!

Példakép. Már-már elcsépelt a szó. De hogy nem idejétmúlt, és van létjogosultsága, arra Bozó Pál a bizonyíték.

0
0
0
s2smodern
Ironman történelem, avagy a kezdetek 1978 HawaiiSokat találkozhattok az interneten és az írásaimban az Ironman varázsszóval. Biztosan vannak sokan, akik csak a képeket nézik, és lájkolják a bejegyzéseket úgy, hogy nincsenek is tisztában azzal, hogy mit kell tenni ahhoz, hogy valaki elmondhassa magáról, hogy vasember, és most nem Tony Starkra gondolok. Arra gondoltam, hogy mesélek egy picit arról, hogy honnan indult ez a dolog, és holt tart manapság.

0
0
0
s2smodern
Mátrai látképNándi (Ensport) az edzőm kitalálta, hogy csináljunk egy edzést a Mátrában, hogy ne egyedül kelljen unalmas hosszú bringázást lenyomni. Természetesen csak beoltott személyekkel. Az ötlet tetszett, mert nagyon utálom az egyedüli hosszú tekeréseket, és amúgy sem kerékpároztam még arra sosem. Mondjuk azt gondoltam, hogy nem lesz fáklyás menet, de hogy mennyire nem az volt, az hamarosan kiderül.

0
0
0
s2smodern
alakulasTavaly nyár környékén keresett meg email-ben az egyik követőm, hogy meséljem már el, hogyan sikerült ilyen látványosan átalakítani a testalkatomat. Akkor pont két IronMan közötti pihenő időszakban volta, és nyaraltunk a gyerekekkel, így abban maradtunk, hogy majd hívjon fel és elmesélem, mert nincs kedvem irkálni.

A napokban aztán újra jött egy email, nem adta fel, és arra ösztönzött, hogy írjak róla egy bővebb blogbejegyzést, mert valószínűleg másokat is érdekelne. Lehet egy ilyen kérésnek ellenállni?

Akkor álljon itt, ahogyan én csináltam. Leszögezném, hogy sem szakértő, sem dietetikus, sem hozzáértő nem vagyok, szóval ennek megfelelően tessék kezelni, amit leírok. Ami nálam működött, az lehet, hogy másnál nem fog.

0
0
0
s2smodern
bogi kozeliEz most egy picit rendhagyó írás lesz, mert csak részben kapcsolódik a sporthoz, de szerettem volna veletek megismertetni Boglárkát, akivel jó néhány képen szerepeltünk már együtt az Instán. Illetve rengeteg olyan posztot látok, ahol kutyával futtok, vagy egyéb házi kedvenccel pózoltok egy-egy képen. Ezért gondoltam arra, Boginak is szánok egy fejezetet, mert szervesen kapcsolódik az életemhez.
0
0
0
s2smodern
tamogatasBocsánat, hogy némileg saját magamra formáltam a már elhíresült Armstrong féle mondatot, de az én sportéletemben most jött el az a pillanat, hogy az Ensport mellet, aki a professzionális edzéstervezéssel eddig is támogatott már évek óta, most két szolnoki vállalkozás is megtisztelt azzal, hogy komoly terhet vesz le a vállamról.

Igaz ez most nem egyszerű feladat, mivel sok versenyt töröltek. Ez a felajánlás még akkor érkezett, amikor a járvány még a kanyarban sem volt, maximum Wuhanban.

Szóval ezúton is szeretném megköszönni nekik a lehetőséget: Kisállat eledel szaküzlet Szolnok, Sóház Panzió. Remélem, hogy az együttműködés sikeres és hosszú távú lesz, mint egy Ironman.

0
0
0
s2smodern