atad2022 00006Saját határait feszegeti a hétszeres vasemberré vált szolnoki triatlonos, akit életmódváltása egészen az élsportig repített. Azt vallja: sosem késő elkezdeni!

Közel négy kilométer úszás, száznyolcvan kilométer kerékpározás és negyvenkét kilométer futás – mindezt egymás után! Nem egy könnyed, hétvégi program... Pláne szakadó esőben, tizenhét Celsius-fokos időben. Mégis, ilyen körülmények között teljesítette a távot legutóbb most augusztusban, a Nagyatádon rendezett eXtremeMan versenyen Józsa János.

6190258Jozsabringa3Józsa János korábban nem sportolt rendszeresen, a jó ételeket is szerette, így apránként felcsúsztak rá a pluszkilók. Negyvenéves kora után azonban úgy döntött, életmódot vált, mert kezdte magát rosszul érezni kilencvenhat kilósan.

„A futással kezdtem, először csak otthon, futópadon, mert nem akartam kinevettetni magam – mesélte a kétgyermekes Józsa János a Csupasportnak. – Rövid, félórás programokat állítottam be úgy, hogy a futást a sétával váltogattam. Szép fokozatosan kezdtem, ami egyre jobban ment, mert mindenáron le akartam fogyni. Egy idő után már a szabadba is kimerészkedtem.”

pulzus triatlonistaknak 2018 tel by ensport 1Az a megtiszteltetés ért, hogy az Ensport tavaly évvégén készült kiadványába (Pulzus Sportmagazin Triatlonistáknak), bekerüt egy velem készült interjú, amit megosztanék veletek itt a blogon is.

Hobbi sportolóként munka és család mellett lehet-e Ironmanre készülni?


ROVATUNKBAN SPORTOLÓINKAT MUTATJUK BE, ÉS AZT, MILYEN A KAPCSOLATUK AZ EDZŐIKKEL. A TRIATLONOS VONALON ELSŐKÉNT JÓZSA JÁNOST KÉRDEZTEM A FELKÉSZÜLÉSÉRŐL, AZ EDZŐJÉRŐL, ÉS ARRÓL, HOGY JUTOTT EL IDÁIG, ÉS MILYEN TERVEI VANNAK A KÖVETKEZŐ SZEZONOKRA.

TERMÉSZETESEN EDZŐJÉT, IMRE SZANDIT IS BEVONTAM AZ ANYAG KÉSZÍTÉSE SORÁN, HOGY AZ Ő NÉZŐPONTJÁBÓL IS RÁNÉZZÜNK A FELKÉSZÜLÉSRE: “JANI ÚGY KERÜLT HOZZÁM, HOGY Ő IRONMANT AKAR CSINÁLNI. KÖZEL MÁSFÉL ÉVNYI MUNKA UTÁN 12 ÓRÁN BELÜL CÉLBA IS ÉRT NAGYATÁDON.