futokorok 00001Az egyik kedves barátom küldte át az eseményt messengeren, hogy menjünk futni. Az ötpróba széria része a futókörök napja, ahol az egész országban, 15 helyszínen lehetett róni a köröket. A legtöbb kilométert összegyűjtő település 250 ezer, a második 150, a harmadik 100 ezer forint díjazásban részesül a dicsőség mellett.

Szolnokon egy szomorú apropója is volt ennek a futásnak. Egy szerencsétlen ejtőernyős baleset következtében Gál Szabolcs világbajnok ejtőernyős főtörzsőrmester életét vesztette. Az NHSZ felajánlotta, hogy minden egyes szolnoki kör után 500Ft-ot utal a családjának.

Reméltem, hogy sokan leszünk, de amikor kiértem a helyszínre, szinte megdöbbentem mennyi ember volt a Tiszaligeti futókörnél. Tóth Andival, a Sóház Apartman vezetőjével ott találkoztam, és beálltunk a kígyózó sorok egyikébe rajtszámért.

futokorok 00007futokorok 00008

Először kevesebb kilométert terveztem, de miután megtudtam az NHSZ felajánlását, módosítottam az eredeti elképzelésem, és 30km tűztem ki célul, hogy a magam szerény eszközeivel is hozzá tudjak járulni a pénzgyűjtéshez, illetve a városi versenyhez.

A regisztráció után beszélgettünk Andival, és Ribár Zsuzsival, közben Szalay Ferenc polgármester úr is csatlakozott hozzánk, és ha már így alakult, akkor egy közös fotó nem maradhatott ki.

futokorok 00003

9 óra magasságában elindultak futók. Egy picit vártunk az indulással, mert komoly mennyiségű embertömeg hömpölygött a rekortán nyomvonalán. Majd elindultunk mi is. Andi 5km-t tervezett, és az első kört közösen futottuk, de mivel nekem még sok volt hátra, egy picit belehúztam, és elköszöntem.

futokorok 00004futokorok 00009

Az időjárás borongós volt, nem volt vészesen meleg, csak a néha igen erőteljesen feltámadó szelet tudtam volna hanyagolni, bár amikor elkezdett melegedni az idő, meg jól esett. Illetve egyszer az időjárás is megsiratta Szabolcsot, és kaptunk egy kis esőt, de ez senkit sem zavart, és mindenki futott rendületlenül.
Jó volt látni, hogy a pöttöm gyerkőctől kezdve, a nagymama korú emberekig, szinte minden korosztály képviseltette magát, a teljesen amatőr, vagy szinte sosem futóktól, a láthatólag rutinos sportolókig. Sok katona és bajtárs rótta szorgalmasan a köröket, és ha elfáradtak, akkor sem álltak ki, gyalogolva folytatták tovább. Felemelő érzés volt.

A frissítést, a „hivatalos” frissítőpontnál, saját kis lerakattal oldottam meg, mert nem tudtam, hogy lesz-e szervezett. De a szervezők gondoltak erre is, volt víz és szőlőcukor. Én kivittem 3db High5 energia zselét, vizet, illetve egy kulacsban High5 Zero-t, és pár sótablettát. Végül 3 sótabletta, és gélt fogyasztottam el, illetve a Zero és a víz nagy része is elfogyott.

futokorok 00007futokorok 00005

Végül több mint 30 kilométert futottam, hogy biztosan meg legyen a 30 kör, amit terveztem.

Este néztem az eredményeket, és láttam, hogy ez a fantasztikus összefogás meghozta gyümölcsét, mert sokáig Szolnok vezette a városok közötti versenyt, és végül éppen csak leszorult a második helyre, ami így is kimagasló teljesítmény szerintem.

Jöjjenek a száraz tények:

678 futó, összesen 4481km-t tett meg, így picit több mint 2 millió 240 ezer forintot sikerült gyűjteni a családnak.

Örülök, hogy ott voltam, és részese lehettem ennek az eseménynek, mert nagyon sok pozitív energiát merítettem belőle. Köszönet és gratuláció mindenkinek, aki bármilyen formában teljesített kört!

Akik nélkül minden sokkal nehezebb lenne:

Sóház ApartmanházAccel Hunland
High5MucOffSZANDUSwim
Vitaking

Hozzászólások: