keszthely2022 00008A Keszthelyi triatlon versenyek rendkívül népszerűek a triatlonosok körében, mert mindig is a minőséget képviselte a hazai versenyszervezésben. Jó rajtcsomag, biztosított, lezárt pályák, High5 frissítés, és szuper athletes garden a befutó után. Persze mindez sajnos borsos nevezési díjjal párosul, de ez van.

2018-ban versenyeztem itt először egy rövid táv erejéig, majd 2019-ben mentem egy féltávot durván meleg körülmények között. Nem akarok spoilerezni, de az idei verseny legalább olyan kemény volt, ha nem keményebb.


A reggeli 5:10-es ébredés után, gyors öltözés, ez-az, és irány Keszthely. Bőven időben értem oda, viszonylag jó helyen le is tudtam parkolni. Nincs más hátra, mint előre, vigyük be a paripát és a cuccokat a depóba. A versenyen zsákos depózás működött, a vasút miatt nem kevés logisztikával.

Először is elhelyeztem a kerékpárt az első kerékpáros depóba, majd a kerékpáros zsákot akasztottam a helyére. A futós zsákot pedig át kellett vinni a vasút túloldalára, az ottani kerékpáros depó legtávolabbi pontjára, ami nem kicsit lepett meg, de végül megértettem, hogy másképp nehéz lett volna megoldani, hogy ne állandóan a vonatok miatt kelljen ácsorogni a versenyzőknek.

keszthely2022 00005keszthely2022 00010
keszthely2022 00006keszthely2022 00007

A futós zsákot elhelyezve, szépen, mezítláb sétáltam vissza a strandhoz, ahol is az úszáshoz gyülekezett a nagyérdemű. Szép számmal neveztek, köztük számos külföldi versenyző is volt.

Az úszás Check-In után lehetett bemelegíteni, beszélgetni kinek-kinek vérmérséklete szerint. Én bemelegítettem, bár nem vittem túlzásba, és még beszélgetni is sikerült egy „új” ismerőssel aki, mint kiderült követi az Instán a ténykedéseimet. Neki ez volt az első triatlonos megmérettetése. Igyekeztem átadni pár jótanácsot, és nyugtatni, hogy simán menni fog.

Aztán irány a víz! Neoprén most nem játszott mivel 24,6 celsius volt a vízhőmérséklet, ami valóban kellemes volt úszás szempontjából, de ne szaladjunk előre. Néhány tempó, egy kis merülés, csak az íze kedvéért, aztán szépen betömörültünk a rajthoz. Álló rajt volt vízből, ami talán az egyik gyenge pontja volt a versenynek, és érdemes lenne rajta módosítani, mert az úszás eleje a legfinomabb jezővel is bitang volt.

keszthely2022 00003

Egy szűk területre összezsúfolt rengeteg ember, már alapból nem sejtett sok jót, és mint a reklámban, úgy is lett. Nem álltam előre, talán jobban előre kellett volna, talán nem, nem tudhatom, de az elején nem lehetett úszni. Iszonyat csapkodás, fele ember mellben, kb. a túlélésért ment. Aztán ahogy sikerült előzgetni, és picit széjjelebb húzódott a mezőny, fel tudtam venni a kényelmes saját tempómat, és onnantól teljesen jó is volt. Szinte nulla kacsázás, ami volt is a kerülgetés miatt jött össze. De ami a legfontosabb, hogy nagyon jó állapotban jöttem ki a vízből (48:06-os idővel), köszönhetően Szandinak, aki keményen úsztat.

Irány a bringás zsákokhoz! Gyorsan meg is találtam (mert előtte jól megnéztem, hogy hol lesz – köszi Józsika), és már futottam is öltözni. Az 5 perc körüli depózás nem egy villám, de nem is kapkodtam, szóval teljesen okés számomra. Bringára fel, és jöhet a 90km hegyisvasút.

keszthely2022 00004

Természetesen a hét legmelegebb napját sikerült kifogni a maga 33-34 celsiusos hőmérsékletével, de már meg sem lep. A kivezető szakasz után már nagyon jó volt az útminőség, és egyben kezdődött a fekete leves is az emelkedőkkel és a széllel. A szelet itthon már megszoktam, mert állandóan fúj, de az Alföldön túl sok emelkedő nincs. Ahhoz képest igazán jól sikerül megoldani, hála a kerékpárom jó áttételezésének, amit nagyon megkedveltem.

keszthely2022 00011

Bevallom, hogy csak időnként néztem a wattmérőt, mert érzésre mentem. Nem akartam kinyírni magam, és azt sem, hogy elszálljon a pulzus. Amire nagyon-nagyon figyeltem az a frissítés. Folyamatosan ittam (időben, nem vártam meg, hogy szomjas legyek). A kulacsokba High5 Energy Drink figyelt, mellédobva egy Zero tabletta az elektrolitok miatt. Nagyon jól működött. Óránként még egy-egy sótabletta, és a felénél egy High5 energia szelet volt a menü.

A frissítő pontokon minden esetben locsoltam magam, mindig ittam egy kis vizet is, és a meleg ellenére így nem is volt semmi gond.

A kerékpár két körös volt, és visszafelé a két combosabb emelkedő nem annyira esett jól, de természetesen sikeresen leküzdöttem. Az egyetlen gikszer a kerékpáron egy láncleesés volt, amiben én voltam a hibás, mert túl gyorsan akartam mindkét váltóval váltani. Na, emiatt ment is a lecsóba néhány percem, de nem tudott felhúzni ez a kis malőr sem. Aztán már hamarosan jött a körforgalom, és vissza be Keszthelyre a másik kerékpáros depóhoz.

Kerékpár a helyére, majd galopp a futós zsákhoz. Egy újabb öltözés, és irány a futópálya. A második depóidő hosszabb lett, de amiatt is, hogy a kerékpárral sokat kellett szaladni, és a helyére tenni.

A futópálya most másabb volt mint korábban, és ezáltal 5 körös lett, ami azt jelentette, hogy öt alkalommal kell a kastélyhoz felszambázni ezer fokban, ami nem egy leányállom, de a puding próbája az evés. Nosza, kóstoljunk bele.

Valóban picit kellemetlen volt a folyamatos emelkedő, de a sétáló utca előtti téren a frissítőponton sikerült magam újraéleszteni. Minden volt ami kellett, szuper segítőkész személyzettel, ami ilyenkor nagyon jól jön.

A menet a következő volt: 3db hidegvizes szivacs, kettő előre, egy hátra, két pohár víz fejre, egy pohár víz ivásra, egy kóla ivásra, és egy sótabi körönként. Szerintem ez brutál jól működött. Egy pillanatnyi megzuhanásom sem volt. Minden esetben megálltam a frissítő állomásokon, és ugyanezt a szeánszot letoltam.

A szpíker egy valódi őrült volt, nem tudtam nem nevetni, annyit marháskodott, igazi buli hangulatot csinált, ezt így kell.

Lefelé futva a fasornál Szandiék szurkoltak családostól, a fordítónál Schmidt Petiék, visszafelé Anitáék, és persze a rengeteg ismerős, akivel meg egymást biztattuk. Ezek annyira jók tudnak lenni, és sok-sok plusz energiát lehet belőle meríteni.

keszthely2022 00009

Kanizsa Gabival is mindig „összefutunk” a versenyeken, vele is beszélgettem picit, illetve a szolnoki Honvéd triatlonos különítménnyel, akik elég sokan voltak.

A körök szépen fogytak, de az erőnlétem szerencsére nem, és az ötödik kört kicsit meg is tudtam húzni. Átfutottam a síneken (mondhatni sínen voltam), egy-két kunkor és jöhetett a befutó. Amiből ráadásul beugró lett, mert bőven maradt erő. A műsorvezető meg is jegyezte, hogy nem semmi beugrás volt. Az időről fogalmam sem volt, utólag tudtam meg, hogy 6:01:11 lett, ami nekem nagyon-nagyon jó. Ez a korosztály 21. helyére volt elég.

keszthely2022 00012

Azt sajnálom picit, hogyha valaki figyeli (vagy én) és súg, akkor simán bemegyek 6 óra alá (igazából meg is volt, ha a láncszerelést leveszem), de ne legyünk telhetetlenek. Így is 17 percet javítottam a korábbi itteni féltávos időmön, és mosolyogva értem célba (nekem ez a legfontosabb).

Verseny után benyomtam egy szelet dinnyét, meg ittam két alkoholmentes sört, és mentem egy picit beszélgetni az ismerősökkel. Egy percre sem ültem le, Peti látta is, hogy teljesen jó állapotban vagyok. A masszázs most kimaradt, mert elég sokan vártak rá, így inkább begyűjtöttem a depós zsákokat és a kerékpárt, és uzsgyi haza. Na, az a 300km vezetés kevésbé hiányzott, de szerencsésen hazaértem, és ismét egy nagyszerű versenyen vagyok túl. Köszönöm mindenkinek aki lehetővé tette számomra!

Akik nélkül minden sokkal nehezebb lenne:

Sóház ApartmanházAccel Hunland
High5MucOffSZANDUSwim
Vitaking

Hozzászólások: