garmin fenix3Mint korábban már említettem, hogy az Ensporttól kapott edzéseket a TrainingPeaks rendszerében kapom, és oda is töltöm fel.

Jelenleg egy Garmin Fenix 3-as órát használok, ami szépen össze van kapcsolva a telefonomon lévő Garmin Connect applikációval, és a TrainingPeaks-el is. Vagyis ha elvégzek egy edzést, és szinkronizálom, akkor az azonnal feltöltődik a telefonra, és egyúttal a TrainingPeaks-re is, ahol az edzőm azonnal látja, hogy mit követtem el edzés gyanánt.

Ez mind szép és jó, de mi van, ha a kapott edzést szeretném átvinni az órára. Ha a legújabb Garminod van, akkor „No Problem”, mert ahhoz már létezik gyári megoldás, viszont az egyel korábbi szériákhoz ez nincs (értem én, hogy vegyek újabbat, de köszönöm szépen ezzel is jól elvagyok, és éppen elég drága volt ez is).

Azért nem eszik ennyire forrón a kását, mert a dologra mégis van megoldás. A Google a barátom.
Némi olvasgatás után kiderült, hogy manuális módszerrel megoldható, hogy átvigyük az edzést az órára.


De miért jó ez?

Természetesen nem kell minden edzéssel szöszmötölni, mert nem minden esetben van értelme, de egy kellően összetett intervallumfutásnál nagyon hasznos tud lenni. Mikor oxigén után kapkodva elfelejti az ember, hogy a 20-ból hányadik ismétlés következik. Adott esetben ez nem fordulhat elő, mert mindent az óra vezényel, jelzi a bemelegítést, figyeli, hogy az előírt pulzustartományban történjen az edzés, szól, hogy mikor kezdődik a gyors és mikor a pihenő szakasz. Nagyon hasznos tud lenni.


Hogyan csináld

Lépjünk be a TrainingPeaks-be, és válasszuk ki azt az edzést, amit át szeretnénk vinni az órára. Ott jobb felül az Analyze alatti gombra kattintva lehet exportálni az edzést, különböző fájlformátumban. Nekünk a .fit fájlformátum szükséges.
 
trainingpeaks to garmin

Windows intézőben a GARMIN mappán belül keressük meg a WORKOUTS könyvtárat, és ide másoljuk be az exportált .fit fájlunkat

Ezután válasszuk le az órát szabályos módon, a hardver biztonságos eltávolításával, az USB eszköz kiadásánál a Garmin óránkat kiválasztva.

A bal középső gombot hosszabban nyomva, a beállítások menüben lépjünk be a Tréning menüpontba, majd a Saját edzésekbe, ahol, ha mindent jól csináltunk látnunk kell az exportált edzést.

Innentől már csak ki kell választani, hogy ez milyen jellegű edzés (futás, kerékpár, úszás…stb), és az Edzés indításával már indulhat is a móka.

Remélem tudtam segíteni! Jó edzést!
 
 

Hozzászólások: