Tésztához:
- -1cs vaníliás cukor
- -1db tojás
- -15dkg porcukor
- -30dkg margarin
- -45dkg finomliszt
Töltelék:
- -1cs vaníliás cukor
- -15dkg cukor (de ízlés szerint, függ az alma édességétől is. ha az alma édes, akkor kevesebb is elég, érdemes kóstolni)
- -1,25kg reszelt alma
- -fahéj ízlés szerint
- -citromlé ízlés szerint
Töltelék alá:
- -2ek sárgabarack lekvár
- -2 marék búzadara
Elkészítés:
1, Először elkészítjük a tésztát. Az összetevőket összegyúrjuk, majd folpackba csomagolva betesszük a hűtőbe, amíg elkészítjük a tölteléket.2, Elkészítjük a tölteléket
3, Kivesszük a hűtőből a tésztát, és elosztjuk úgy, hogy az egyik rész kicsit több legyen. Ez lesz az alja. Kinyújtjuk a tepsink méretének megfelelően (lehet kör alakú pitesütőben is készíteni).
4, Megkenjük vékonyan baracklekvárral, és megszórjuk a búzadarával egyenletesen.
5, Az almát jól kifacsarva rátesszük, hogy ne áztassa el a tésztát, és egyenletesen eloszlatjuk.
6, Kinyújtjuk a tetejét is, és rátesszük a töltelékre.
7, Egy villával sűrűn megszurkáljuk, hogy a gőz ki tudjon jönni.
8, 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és sütőtől függően kb. 35 percig sütjük. Figyeljünk rá, hogy nem kell, hogy megbarnuljon a teteje, mert ez egy linzertészta. Jó étvágyat!
Hozzászólások: