BanánkenyérBeindult a banánszezon ezerrel, és nálam amúgy is mindig megtalálható, mert nagyon szeretem. Picit túlvásároltam magam legutóbb és kezdtek barnulni. Eszembe jutott, hogy mostanában szembejött velem egy banánkenyeres recept Limarától, aki nagyon megbízható, jó recepteket szokott publikálni, így gondoltam mi baj lehet, és megsütöttem. Persze azért saját ízlésemre formáltam, és mondhatom, hogy tökéletes lett. Isteni finom, amit biztosan fogok még párszor sütni.


Hozzávalók:


  • 15 dkg finomliszt
  • 7 dkg aprószemű zabpehely
  • 1,5 tk. szódabikarbóna
  • 1 tk. őrölt fahéj
  • Nagy csipet só
  • 7 dkg puha vaj
  • 15 dkg barnacukor vagy nádcukor (sima mezei cukorral csináltam, mert nem volt itthon barna, de így is tökéletes, sőt szerintem aki „fitten” szeretné, az édesítővel is elkészítheti)
  • 2 egész tojás
  • 12 dkg görögjoghurt (sima is jó)
  • 4 kisebb vagy 3 nagyobb érett banán
  • 5 dkg pirított, aprított mogyoró (vagy dió) én kevésbé szeretem a mogyorót, így dióval csináltam
  • 7 dkg csokilencse (csokilencse helyett persze mehet bele apróra vágott bármilyen csoki. Én a mennyiséget visszavettem 5dkg-ra


Banánkenyér a sütőbenA sütőt előmelegítem 175 fokra. Egy őzgerincformát kibélelek sütőpapírral.

Kimérem a lisztet, a zabpelyhet, a szódabikarbónát, a sót és a fahéjat. Alaposan elkeverem.

Egy másik tálban a puha vajat és a cukrot habosítani kezdem, majd egyesével hozzáadom a tojásokat is. Amikor a krém már szép habos beleteszem a joghurtot, és a villával összetört banánokat is. Spatulával elkeverem. Most jön hozzá a lisztes keverék és a mogyoró, meg a csoki. Egyneművé keverem és az előkészített őzgerincformába öntöm. Betolom az előmelegített sütőbe és 45-50 percig sütöm. Tűpróbával ellenőrzöm, és végül rácson hűtöm ki.

Az összetevőkkel bátran variálhattok ízlésetek szerint. ;) Jó étvágyat!

Hozzászólások: