
Hozzávalók:
- 15 dkg finomliszt
- 7 dkg aprószemű zabpehely
- 1,5 tk. szódabikarbóna
- 1 tk. őrölt fahéj
- Nagy csipet só
- 7 dkg puha vaj
- 15 dkg barnacukor vagy nádcukor (sima mezei cukorral csináltam, mert nem volt itthon barna, de így is tökéletes, sőt szerintem aki „fitten” szeretné, az édesítővel is elkészítheti)
- 2 egész tojás
- 12 dkg görögjoghurt (sima is jó)
- 4 kisebb vagy 3 nagyobb érett banán
- 5 dkg pirított, aprított mogyoró (vagy dió) én kevésbé szeretem a mogyorót, így dióval csináltam
- 7 dkg csokilencse (csokilencse helyett persze mehet bele apróra vágott bármilyen csoki. Én a mennyiséget visszavettem 5dkg-ra

Kimérem a lisztet, a zabpelyhet, a szódabikarbónát, a sót és a fahéjat. Alaposan elkeverem.
Egy másik tálban a puha vajat és a cukrot habosítani kezdem, majd egyesével hozzáadom a tojásokat is. Amikor a krém már szép habos beleteszem a joghurtot, és a villával összetört banánokat is. Spatulával elkeverem. Most jön hozzá a lisztes keverék és a mogyoró, meg a csoki. Egyneművé keverem és az előkészített őzgerincformába öntöm. Betolom az előmelegített sütőbe és 45-50 percig sütöm. Tűpróbával ellenőrzöm, és végül rácson hűtöm ki.
Az összetevőkkel bátran variálhattok ízlésetek szerint. ;) Jó étvágyat!
Hozzászólások: