almas puffancsEgy újabb szuper sütit hoztam nektek, amit nagyon ajánlok, hogy próbáljatok ki, mert eszméletlen egyszerű az elkészítése, és isteni finom. Nem utolsó sorban elronthatatlan, kezdőknek is ideális.

A tésztát lehet cifrázni, az almát lehet cserélni más gyümölcsre, mehet bele fahéj. Bence szerint „brutál finom”, szóval csak bátran tessék nekiesni.
Ebből a mennyiségből, attól függően, hogy mekkora sütiket formázunk 10-12db lesz (nekem pont 11 lett).
 

Hozzávalók:

  • 2db alma
  • 200g túró
  • 100g puha vaj
  • 100g cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 300g liszt
 

Elkészítés:

Az almákat megpucoltam, kivágtam a maghéjat és a csumát, majd apróra felkockáztam.
A többi hozzávalót beleraktam egy tálba és tésztát gyúrtam belőle, de mielőtt befejeztem volna, beledolgoztam az almákat is. Nekem durván 1kg-os masszám lett, ebből csíptem durván 90g-os darabkákat, amiket megformáztam, és sütőpapírral bélelt tepsire raktam.

A sütőt már a tészta begyúrásakor bekapcsoltam, és előmelegítettem 180 celsius fokra. Ezután bedobtam a tepsit és 18-20 perc alatt megsütöttem.
Az illata valami eszméletlen volt, amikor sült, és a gyorstesztet végrehajtva az íze sem okozott csalódást. Ezért is hoztam nektek a blogra.
 

Update

Azóta megcsináltam úgy is, hogy az almákat nagylyukú reszelőn reszeltem le, és úgy adtam a tésztához. Facsartam bele egy pici citromot, reszeltem bele egy pici citromhéjat, és végül ment rá némi fahéj.  Isteni finom lett!
 
 
 
 

Hozzászólások: