enspoert tudatosedzesRendületlenül folynak az edzések nyáron is, megállás nélkül, Imre Alexandra (Ensport) vezényletével. Még ugyan iszonyat sok idő nem telt el, de ezen, rövidebb időszak alatt is már látom a pozitív változásokat.

Az egy dolog, hogy a tervezett edzések sokkal érdekesebbek és változatosabbak, mintha csak úgy saját kútfőből csinálnánk az unalomig ismételt mókuskerék edzéseket. A hatékonyságról nem is beszélve.

Az edzések szuperek, logikusan felépítettek, és saját magamon látom a fejlődést. Sokkal könnyebben mennek a futások, bringázások és úgy összességében minden.
Nagyon tetszik a visszacsatolás is, amikor elmondja az edző, hogy hogyan látja az adott hetet, ahogy kiemel egy edzést, hogy milyen jól sikerült végrehajtani. Ha pedig netán nem úgy megy a dolog, akkor kiszúrja, és olyan feladatokat ad, amivel javítani lehet a gyengeségeket.

Nem egy netről letöltött kaptafa edzéstervet kap az ember, ami mindenkinek jó (vagy mégsem), hanem valóban a saját képességeihez igazodik, figyelembe véve a fejlődést, és fejlesztésre szoruló dolgokat.

Megbeszéltük a szabikat és nyaralásokat is, hogy oda is úgy legyen beiktatva az edzés, ahogy szükséges. Ha nem viszek magammal bringát, akkor ugye nincs kiírva kerékpáros edzés, viszont az előző hét jobban meg van nyomva vele. Nyaraláskor meg ebben az esetben a futás kap szerepet, de ott is csak annyit, ami feltétlen szükséges.
 
trainingpeaks teljesites

Nem is gondoltam volna, hogy ez ennyire jól tud működni, mert egy kicsit féltem tőle, hogy a motivációm visszaesik, mert túl sok lesz az edzés. Szerencsére nem így történt, hanem még erősödött is, és az edzés mennyisége is csak picit több mint korábban, viszont jóval hatékonyabb.
 

Egyelőre ennyi az eddigi tapasztalat, de természetesen folytatom a beszámolót, ahogy haladunk tovább.
 
 
 
 

Hozzászólások: