isogel3Páran az elmúlt időszakban megkérdőjelezték az IsoGel („Iso-Gél) legfőbb tulajdonságát, azaz hogy:
„Nem kell hozzá extra folyadékot fogyasztani”
Voltak, akik azt kérdezték: Ez meg hogyan lehet?
Voltak olyanok is, akik azt mondták: Biztos ez csak marketing duma! Tuti nem igaz!
De még a konkurencia is fogást keresett rajtuk, ilyen olyan oldatsűrűségre hivatkozva, meg Hypertóniás/Hypotóniás Gél! Ugyan már! Viszont innen üzenjük, hogy az elmúlt órában már a harmadig IsoGel-t fogyasztjuk el futás közben és „Köszönjük jól vagyunk” 🙂 Ui.: Ja! Nem ittunk hozzá vizet! 🙂
 

Mi kell hozzá, hogy egy gél tényleg jó legyen?

Az összetétel legyen egyszerű! Minek bele 3-4 akár ötféle szénhidrát láncolat! Egyszerűen Glükóz és kevés maltodextrin. Miért Glükóz? Mert ezt már nem kell szervezetnek tovább bontania és a vékonybélből azonnal szívódik fel még akkor is, ha magasabb a termék „ozmolalitása”.
Legyen minél alacsonyabb a szénhidrátból az egyéb cukor tartalom! Mit keres a termékben az a 9g egyéb cukor a 20g szénhitrátból. Ez már majdnem 50%! Ajaj… (Lehet itt kell keresni a hibát)
Legyen laktózmentes, legyen gluténmentes! Legyen? Ugyan már! Ezek nagyon jól hangzanak, de nem egy gél esetében, mert amúgy sincs benne sem laktóz sem glutén! Mitől is lenne benne!
Legyen Fruktózmentes! Legyen! De akkor tényleg, ne csak marketing duma legyen, és közben meg ott fityeg az összetevők között megbújva. 🙂
Ne legyen benne aroma! Az igazi gyümölcs szerintem sokkal jobb. Nem? Bár vannak érdekes gél ízek, amikor az aroma elkerülhetetlen. No, de fő a változatosság… 🙂 Éljenek az újítók…
 
 
isogel cikk

Szóval, hogy miért is működik mégis az IsoGel?

Mondhatnánk, hogy mert működik és kész! 🙂 De azért mégis elárulunk néhány kulisszatitkot. A kérdésre a válasz az összetevőben és az alacsony egyéb cukortartalomban keresendő. Tulajdonképpen a gyomorban mindig van folyadék, meg amúgy is ki látott már olyan sportolót, aki soha nem iszik, (nem azt mondjuk, hogy ne igyál folyadékot, hanem azt, hogy a gélhez nem kell külön innod) szóval ezt a „titkos” belső folyadékot kihasználva és azt, hogy nem kell a vékonybélben az ilyen-olyan szénhidrátokat tovább bontania a szervezetnek, azaz szinte azonnal távozik onnan a véráramba és energia lesz belőle, így nem okoz gyomorgondokat.
 
Próbáljátok ki!
 
 

Hozzászólások: