d3masszazspisztoly4Mostanában egyre többet foglalkoztat a regeneráció, főleg amiatt, hogy nem fiatal az ember, és bár a komolyabb sérülések szerencsére elkerültek, de egy-egy kis makacs húzódás, némi kellemetlenség, apró fájdalom, az mindig akad. Persze van mindenféle csoda krémem, és egyéb bevált varázslatos praktikák, de természetesen figyelemmel kísérem az újdonságokat is, és így került a látóterembe a masszás pisztoly.

Olvastam több bejegyzést is ezzel kapcsolatban, megnéztem néhány videót, és valószínűleg rá is kereshettem, mert mostanában egyfolytában jöttek föl az ezzel kapcsolatos hirdetések a különböző internetes felületeken.

Így jött szembe a d3 Hungary terméke is, ami addig-addig mutogatta magát, amíg gondoltam egyet és felvettem a kapcsolatot a forgalmazóval, hogy szeretnék egy ilyen készüléket. Felhívtam őket és jót beszélgettünk a sporttal kapcsolatban. Az egyből látszott, hogy rendkívüli módon bíznak a termékükben, és elárulták azt is, hogy mielőtt bármit forgalomba hoznának, első körben magukon tesztelik.

Meg is beszéltük, hogy küldenek egyet, próbáljam ki bátran.

Alig két nap múlva érkezett is a futár a termékkel, pont a kerékpáros edzésem volt, és bosszankodtam is, hogy meg kellett szakítani az átvétel miatt, másik részről pedig örültem, hogy a kemény edzés után ki tudom próbálni a terméket.

Már amikor kibontottam a dobozt is feltűnt a minőség csomagolás, ami csak tovább erősödött, amikor kézbe vettem a terméket. Maga a masszáspisztoly teljesen fémből van (alumínium ötvözet) és nagyon jó kidolgozású, finom tapintású szerkezet. A csomagban még tartozékként négy fejet találtam, amivel gyakorlatilag az összes izomcsoportot kezelhetjük, illetve egy USB-C kábelt a töltéshez. Ez igencsak jó ötlet, mivel így nem kell külön figyelni rá, hogy hogyan csatlakoztatja az ember. Töltőadapter az nem volt, de gondolom, hogy mindenkinek van otthon bőven USB-s töltőfeje (és valószínűleg a gyártó is ezt gondolta). Természetesen a készülék beépített akkumulátorral rendelkezik, így teljes mértékben hordozható. A leírás szerint egy töltéssel kb. három órán keresztül lehet használni. Én ezt nem mértem le, de hiszek nekik, az akku kapacitása 2000mAh.

d3masszazspisztoly3

Gyorsan fel is dobtam a töltőre, hogy este ki tudjam próbálni. Közben pedig kihasználtam az időt és elolvastam egy-két cikket a masszáspisztollyal kapcsolatban, illetve megnéztem pár videót is, hogy ki hogyan használja, melyik fej mire jó, nehogy valami hülyeséget csináljak.

Mire is jó pontosan?

- Izomhúzódás, húzódás, ficam okozta fájdalom, görcs
- Segíti az ödémás folyadék áramlását a duzzanat területén
- Lazítja a kötőszövetet és az anadesmát
- Csökkenti a tejsav felhalmozódását az izmokban
- Növeli az ízület aktivitását
- Megszünteti az izomfáradságot

Melyik fejet, mely területen célszerű használni:

  • Lapos fej (Különböző izomfelületek relaxációjához és plaszticitásához alkalmas)
  • Gömbfej – Különféle izomterületek például tenyér vagy talpi fascia masszírozására alkalmas
  • Kúpfej – Hatását a mélyszövetekben fejti ki pl.: meridián pontok
  • U-alakú fej – A nyak, szegycsont és Achilles-ín masszírozására alkalmas

masszazsfejek

Volt két régebb óta húzódó sérülésem, amiket semmilyen praktikával nem tudtam tökéletesen elmulasztani, és eléggé zavartak. Az egyik még egy tenyér ellenállásos úszás követően jött elő a karomban. A másik pedig a bal belső combomon, valószínűsíthetően egy intervallum futás hozadéka.

Este vacsora után elindítottam egy Scorpions koncertet, és készen álltam a bevetésre. A dobozból a legnagyobb gömb alakú masszás fejet szereltem fel, és először a combjaimat dolgoztam meg vele. Ez egy viszonylag nagy fej, és egészen puha, amit a nagy izomcsoportokon, nagy felületeken lehet használni. Én az első fokozatot használtam, de összesen négy fokozat áll a rendelkezésre 20-50Hz-ig. A masszázspisztoly nagyon halk működésű, így zavartalanul élvezhettem a koncertet.
Majd utána következett a vádli, illetve az egész procedúrát megismételtem a másik lábamon is. Egyáltalán nem volt kellemetlen, semmi fájdalmat nem okozott a készülék használata. Azokon a helyeken ahol volt némi fájdalom, akárcsak a masszás hengerrel, egy picit tovább elidőztem.

Aztán következtek a kezeim és a vállam.

Miután mindennel végeztem, jöhetett a két fájó sérülés célzott kezelése. Ehhez átcseréltem a masszásfejet, és feltettem egy kisebb kúposat, amivel koncentráltabban lehet kezelni az adott területet.

Ezzel először a bal combom belső felén lévő izomhúzódást látogattam meg, majd pedig a fájós bal karom következett. Legvégül a jobb talpamban lévő, még néha jelentkező fájdalmat próbáltam elmulasztani.

Magam sem akartam elhinni, hogy már este lefekvéskor nem éreztem, a karomban a szokásos „húzódó” fájdalmat, ahogy a fejem alá teszem a kezem. Reggel pedig felkeléskor csiribá - nem volt meg combomban lévő fájdalom, ami rendszeresen jelentkezett, amikor megpihent a lábam.

Nem akarom elkiabálni de nagyon úgy néz ki, hogy sikerült elmulasztani mindkét makacs fájdalmat. Még nagyon rövid ideje használom, de mondhatom, hogy már most meggyőzött, És ha tudom, hogy ennyire hatékony, már sokkal hamarabb beszereztem volna egy ilyen készüléket.

d3masszazspisztoly1

Mióta megvan, gyakorlatilag minden nap használom, mert azt veszem észre, hogy előnyösen segíti a regenerációt, és abban is bízok, hogy megelőzi az esetleges fájdalmak kialakulását. Nem vagyok szakértő, csak azt tudom elmondani amit megtapasztaltam, az viszont rendkívül pozitív volt, nekem bevált.

Tényleg csak ajánlani tudom mindenkinek, aki sportol, illetve olyannak is, aki olyan munkát végez, amitől könnyen beáll valamelyik izma. Ezzel a kis szerkezettel rendkívül hatékony módon tudja orvosolni a problémát. Én innentől fogva rendszeresen használom.

Hozzászólások: