teli futasElég régen írtam már blogbejegyzést, de aki Facebookon követ az látja, hogy folyamatosan megy a munka. Szandi továbbra is készíti az Ensportos edzésterveket, melyek segítségével készülök az idei évi fő csapásra, a nagyatádi ExtremeMan-re. Már a nevezést is befizettem, szóval nincs visszaút.

A téli alapozás mondhatni elég kemény, mivel minden nap van edzés, és a hétvégi futások legtöbb esetben félmaratonba torkollnak. Ezeket már úgy futom, mintha kötelező lenne (az is).
 
 
Apropó futások. Olyannyira sikerült kilépnem a komfort zónámból, hogy a futópadomat kb. egy éve már be sem kapcsoltam, és legyen eső, vagy szakadó hó, az edzést akkor is a szabadban hajtottam végre. Igazából semmi extra, mert a megfelelő réteges öltözködéssel minden kellemetlenség kiküszöbölhető. Bátran ajánlom mindenkinek, aki kellő edzettséggel rendelkezik, hogy próbálja ki, és télen is fusson nyugodtan kint. Viszont aki most kezdené a futást, annak azért csak óvatosan, és a kinti futásokat inkább halassza tavaszra.
 
trainingpeaks 3

Erősen belehúztunk az úszásba is, hetente kétszer kell 3000-3500m közötti távot leküzdeni, sok-sok technika javító gyakorlattal megtűzdelve. Pont most néztem, hogy az egy évvel korábbi időmhöz képest nagyjából 30 másodpercet sikerült faragni 100 méteren. Nem is rossz.

Az Ensport idéntől beújított és saját erősítős videókat érhetnek el, akik velük készülnek. Ez heti 2 komplett videót jelent, melyben törzserősítés, láberősítés, és egyéb erősítő, illetve nyújtó gyakorlatok szerepelnek. Nagyon szuperek.
 
ensport erosites

Folyamatosan igyekszem beszerezni a hiányzó láncszemeket is. Végre vettem egy klassz bringás cipőt (Mavic Ksyrium Elite), illetve a régóta áhított karbon kerék is lehúzódott a listáról, amely szintén Mavic (Mavic Cosmic SLS). Ez utóbbi használt, de még így sem volt egyszerű kigazdálkodni. Már alig várom, hogy jöjjön a jó idő és kipróbálhassam a bringámban.
 
mavic ksyrium elite orszaguti cipo 1CosmicSLEClincher

A kerékpáros edzésekhez beújítottam egy Tacx Flow Smart „okos” görgőt, amit Zwift-el használok a téli (vagy rossz idő esetén) edzésekhez. Nagyon szuperül működik, mert a TrainingPeaks-ben kapott edzést simán lehet exportálni a Zwiftbe, és onnan már a szoftver vezérli a nehézséget a megadott értékek szerint. Hiába, haladni kell a korral.
 
Zwift Workout Mode

Idén is abban a szerencsében van részem, hogy a High5 termékeit használhatom frissítéshez és az edzések alatt is. Az ezerszer emlegetett High5 Zero, Energy Gel és Iso Gel mellett a legutóbbi pakkban két teljesen új termék is érkezett, ami szintén szuperül vizsgázott nálam. Az egyik a Protein Bar, ami egy nagyon finom protein csoki, ami nem gejl, hanem nagyon finom. Legutóbb úszó edzés után vetettem be, mikor tudtam, hogy nem megyek még egyből haza, és nem tudom meginni a fehérje turmixom. A másik a Protein Hit, amely ízesítéstől függően gyümölcsökből és diófélékből, hozzáadott cukor nélkül készülő energiabomba. Ezt egy hétvégi hosszú futás alkalmával vetettem be. Mindkét termék iszonyat finom, szóval bátran ajánlom, hogy próbáljátok ki őket.

Mindenkinek további jó alapozást és jó készülést kívánok a szezonra!
 
 
 

Hozzászólások: