futas utanHétvégére egy kis elmélkedő írást hoztam Colostól, a Shop Builderről. Nagyon finoman megfogalmazott, erősen elgondolkodtató írás, amit érdemes megosztani.
 
Miért izzadunk késő este a teremben, mikor mindenki más szotyit köpködve rohad a tévé előtt? Vagy miért találnak minket a hajnali nap első sugarai a pályán, mikor te még kényelmesen a másik oldaladra fordulva elengedsz egy reggeli galambot, és szunyálsz a vekker utálatos-erőszakos csörömpöléséig, hogy aztán az első kávédig hasznavehetetlenül kóvályogj, mint egy zombi?
 

Miért jó ez nekünk?

Amikor te kényelmesen kuckózol a takaród alatt, és még csak fejben játszod el, hogy kimászol az ágyból, én már túl vagyok a bemelegítésen. Amikor álmosan kóvályogva próbálsz életet verni magadba, én már a legkeményebb sorozataimat gyűröm a teremben, vagy túl vagyok a második kilométeremen a Szigeten. Amikor az utcán az első cigidet szívva keresed az egyenest a kocsid vagy a megálló felé haladva, és hiábavaló küzdelmet vívsz a fejedben a kisördöggel, aki meg akarja magyarázni neked, hogy ez megint egy szar nap lesz, én épp egy kiadós edzés után frissen lezuhanyozva tartok ugyanúgy a kocsim felé.
 
Egy sikerélménnyel indult a napom. Mert ma is felkeltem, elvégeztem a melót, és mikor az emberek nagyobbik része még azt sem tudja, merre van az előre, én már túl vagyok a napom első feladatán, sikerén, és olyan dolgot tettem le az asztalra, amit a velem korúak 99,9%-a még fejben SEM tud lejátszani.
 
40 leszek jövőre. Nem különösebben izgat a dolog, mert egyfelől egy tízessel kevesebbnek érzem magam - nevezz éretlennek, az vagyok - másfelől egy tízessel kevesebbnek is szoktak nézni, legalábbis amikor a kialvatlanságtól nem túl beesett az arcom. Simán a sport javára írom ez utóbbit egyébként, ha már okokat keresünk.
 

Hiú embereknek ez nem mindegy.

Lássuk be azonban, hogy a korosztályom nem a fizikai munka hőse. 40 felé leginkább már elengedik magukat a pasik - a hasonló korú nőkről nem beszélek, mert kivételesen nem célom egy többezer megosztást generáló, felháborító cikk megírása, és a véleményemen sokan k@&vára kiakadnának, azt hiszem.
 

A bűvös szó

A 40-es férfi korosztály hozzáállása egy rövid szóval jellemezhető - tisztelet a kivételnek.
 
Ez a rövid szó pedig a “leszarom”.
 
“Én már nem szarakodom ezzel”. “Elég nekem a meló, mit görcsöljek még a sporttal is?”. Rosszabb esetben “Az asszony úgyis le se szar, hova pörögjek?”, no és a “Nekem nem kell már tetszenem senkinek sem” szöveget se feledjük el.
 
Na igen, arra mindig lesz indok, miért NE csináld. Reggel fáradt vagy és hideg van és különbenis. Este már fáradt vagy, és hideg is van, és a terem tele van, és már öreg vagy ahhoz, hogy ott bohóckodj. Ja, és a tököd is tele van az élettel úgy en bloc. És tuti mindenki magamutogató majom, szóval mitkereselteott. Ja, egyébként gyakran magamutogató majmok is vannak, de hát inkább IDE alkalmazd a leszarom tablettát ;)
 
Indok kell, hogy miért csináld? Mondjuk, önmagaddal szembeni igényességből. Nem azért, hogy Putyinak, meg a Mucinak tetsszen a tested, hanem hogy ne egy tunya, tespedő, hájas, és nem mellékesen, hosszabb távon beteges tuskó legyél, hanem FÉRFI, basszus. 40 éves kor környékén nem elhagynod kellene magad. Ilyenkor kellene tündökölnöd! Minden szempontból a férfiasságod csúcsán kell legyél 40 éves korod környékén.
 
És ne gyere nekem itt a hormonokkal - kifogásokból mindig lesz elég. Ne gyere az idővel - Arnold is megmondta, hogy ha kevés a 24 óra, aludj kevesebbet.
Legyél egy picit végre férfi! Nem a kocsid tesz azzá, és nem a munkád tesz azzá, hanem az, ahogyan viszonyulsz a dolgokhoz.
És papolhatok itt természetesen az egészségről neked, meg a cukorbetegségről, és az elhízásról… De leszarod. Ha érdekelne, már a teremben nyomnád az ipart. De az talán érdekel, hogy aki elhagyja magát a negyvenes éveiben, az egész egyszerűen puhapöcs.
 
Lehet ezt szépíteni, és a férfiasságot a sörhas, meg az igénytelenség köntösébe bújtatni, de azért érzed, hogy milyen nevetséges ez… Nincs rá okod, nincs rá ésszerű indokod, és nincsen ésszerű magyarázatod sem arra, hogy tunya legyél.

Soha nem késő felébredni. Soha nem késő elkezdeni. Soha nem késő férfivá érni!
 
(Ha azt érzed, a fentiek NEM rád vonatkoznak, bátran oszd meg a cikket, mert tuti van az ismeretségi körödben olyan, akit viszont nagyon is érinteni fog!)
 
Forrás: Shop Builder/ colos
 
 

Hozzászólások: