
Az alma adja meg ennek a sütinek azt a tökéletesen puha állagát, amiért mindenképp el fogod készíteni. Feltéve, ha szereted a mákot. De ha mégse szeretnéd, akkor készítsd például dióval, vagy a mák helyett használj lisztet, kevés kakaóport. Mindössze 2 perc munkám, és csupán 1 db tojásom van benne (na nem úgy ahogy ti gondoljátok ;) )…. Na, jöhet a recept? :)
Hozzávalók
1 tojás10 dkg cukor
10 dkg liszt
1 csapott teáskanál szódabikarbóna
10 dkg darált mák
1 dl olaj
2,5 dl tejföl
2 közepes alma
Ez egy igazi sport süti: „mindent bele” jeligére.
A felsorolás sorrendjében mindent összekeverünk. Az almát nagy lyukú reszelőn reszeljük le, és úgy keverjük bele. A tésztát kivajazott, lisztezett (vagy sütőpapírral bélelt) formába öntjük, és 180 fokos sütőben 30 perc alatt (tűpróba) készre sütjük. Ha kihűlt, porcukorral meghintjük és fogyaszthatjuk is. Mondjuk én lehagytam a porcukrot, de mindenki ízlése, és belátása szerint garázdálkodjon.
Köszönet a receptért HahoPihe Konyhájának!
Hozzászólások: