i am boltI am Bolt címmel jelent meg a világbajnok futóról készült életrajzi dokumentumfilm, amely garantáltan le fog kötni, hacsak egy kicsit is szereted a sportot.

Ha megnézed a filmet, akkor megtudhatod, hogy mennyi munka, alázatosság, fegyelem és kitartás szükséges, hogy ilyen elképesztő eredményeket érjen el az ember. Mennyire nehéz fenntartani a motivációt, amikor már megnyertél mindent. Milyen, amikor te hajnalban kelsz és elmész edzeni, a haverok meg lazítanak és buliznak, amiből neked csak nagyon ritkán lehet részed.
 
Amikor nincs más út, csak a győzelem, mert nálad nem opció a vereség.
 
 

Usain Bolt bevonult a halhatatlanok csarnokába elért eredményeivel, mindezt úgy, hogy közben nem felejtette el, hogy honnan jött.
 
sirni csak a gyoztesnekAkár párhuzamot is vonhatnék a Usain Bolt filmmel, amikor Székely Éva ( a magyar úszósport kiemelkedő alakja, többszörös olimpiai bajnok) – Sírni csak a győztesnek szabad című könyvét ajánlom. Az edzőm Imre Alexandra (Ensport) egyik kedvenc könyve, és annyit áradozott róla, hogy muszáj volt elolvasnom.

Nagyszerű könyv, és olyan lebilincselő, hogy alig tudtam letenni.

Képet kaphatunk róla, hogy honnan indult a mai úszósport, és milyen lemondások, körülmények, politikai befolyásoltság között edzettek kitartóan. Elmeséli, hogy mekkora erőfeszítések árán, szinte mindent feláldozott azért, hogy olimpiát nyerjen.

Bepillanthatunk a háború borzalmaiba, és olyan háttér információkat, sztorikat mesél el az úszó sportról, ami végig leköti az olvasót.
Bemutatja lánya Gyarmati Andrea úszókarrierjét, mind az anya, mind pedig az edző szemszögéből. Vívódásából, hogy hol van a határ edző és szülő között.
 

Hozzászólások: