toszkan almatortaApukám születésnapjára szerettünk volna a gyerekekkel egy Sacher tortát sütni. De ember tervez, Isten végez, ahogy a mondás mondja, picit máshogy alakult a helyzet. Kicsit kifutottunk az időből, és a Sacher tortához jóval több kellett volna, így nekiláttam keresni egy mentő megoldást. Így találtam rá a neten erre a receptre, amibe azért egy picit belekontárkodtam.

Hogy ez mennyire jól sikerült, azt mi sem bizonyítja jobban, hogy másnap újra meg kellett sütni, ezúttal magunknak, mert annyira ízlett mindenkinek, amikor megkóstoltuk.

 

Hozzávalók:
• 180 g liszt
• 3 alma
• 2 tojás
• 140 g cukor
• 50 g vaj
• 125 ml tej
• fél csomag sütőpor
• csipet só

A cukorból tegyél félre 3 kanálnyit egy kisebb tálba, majd a többit a tojással együtt tedd egy nagyobb méretű másikba. Robotgéppel verd fel az egészet, addig, amíg a tojás kifehéredik. Az olvasztott vaj felét öntsd hozzá, a tejjel együtt és kavard össze.

A sót, a lisztet és a sütőport is szórd bele és kavard addig, amíg tészta lesz belőle (én még reszeltem bele egy citrom héját is).

Egy tortaformát bélelj ki sütőpapírral és öntsd bele a tésztát. Az almát hámozd meg és vágd vékony szeletekre. Nyomkodd bele az almaszeleteket a tésztába úgy, hogy a magház felőli részük kerüljön a masszába (alulra). A maradék olvasztott vajjal locsold meg és szórd rá a félretett 3 evőkanál cukrot, amit keverj el fél teáskanál fahéjjal.

Melegítsd elő a sütőt és 180 fokos sütőben süsd nagyjából 30-40 percig, sütőtől függően.

 

Hozzászólások: