Nyomtatás
BanánkenyérBeindult a banánszezon ezerrel, és nálam amúgy is mindig megtalálható, mert nagyon szeretem. Picit túlvásároltam magam legutóbb és kezdtek barnulni. Eszembe jutott, hogy mostanában szembejött velem egy banánkenyeres recept Limarától, aki nagyon megbízható, jó recepteket szokott publikálni, így gondoltam mi baj lehet, és megsütöttem. Persze azért saját ízlésemre formáltam, és mondhatom, hogy tökéletes lett. Isteni finom, amit biztosan fogok még párszor sütni.


Hozzávalók:




Banánkenyér a sütőbenA sütőt előmelegítem 175 fokra. Egy őzgerincformát kibélelek sütőpapírral.

Kimérem a lisztet, a zabpelyhet, a szódabikarbónát, a sót és a fahéjat. Alaposan elkeverem.

Egy másik tálban a puha vajat és a cukrot habosítani kezdem, majd egyesével hozzáadom a tojásokat is. Amikor a krém már szép habos beleteszem a joghurtot, és a villával összetört banánokat is. Spatulával elkeverem. Most jön hozzá a lisztes keverék és a mogyoró, meg a csoki. Egyneművé keverem és az előkészített őzgerincformába öntöm. Betolom az előmelegített sütőbe és 45-50 percig sütöm. Tűpróbával ellenőrzöm, és végül rácson hűtöm ki.

Az összetevőkkel bátran variálhattok ízlésetek szerint. ;) Jó étvágyat!

Hozzászólások: