Nyomtatás
makosHolnap reggelire akartam egy gyors sütit összedobni, és eszembe jutott ez a mákos szösszenet. Semmi tudás, és sokéves chefiskola nem szükségeltetik az elkészítéshez. Gyors, és ha cukrot mással helyettesíted, akkor akár egészségesnek is nevezhető, nagyon finom végeredményt kapsz.

Az alma adja meg ennek a sütinek azt a tökéletesen puha állagát, amiért mindenképp el fogod készíteni. Feltéve, ha szereted a mákot. De ha mégse szeretnéd, akkor készítsd például dióval, vagy a mák helyett használj lisztet, kevés kakaóport. Mindössze 2 perc munkám, és csupán 1 db tojásom van benne (na nem úgy ahogy ti gondoljátok ;) )…. Na, jöhet a recept? :)

Hozzávalók

1 tojás
10 dkg cukor
10 dkg liszt
1 csapott teáskanál szódabikarbóna
10 dkg darált mák
1 dl olaj
2,5 dl tejföl
2 közepes alma

Ez egy igazi sport süti: „mindent bele” jeligére.

A felsorolás sorrendjében mindent összekeverünk. Az almát nagy lyukú reszelőn reszeljük le, és úgy keverjük bele. A tésztát kivajazott, lisztezett (vagy sütőpapírral bélelt) formába öntjük, és 180 fokos sütőben 30 perc alatt (tűpróba) készre sütjük. Ha kihűlt, porcukorral meghintjük és fogyaszthatjuk is. Mondjuk én lehagytam a porcukrot, de mindenki ízlése, és belátása szerint garázdálkodjon.

Köszönet a receptért HahoPihe Konyhájának!

Hozzászólások: