Nyomtatás
zabos bananos kekszAzzal kezdeném, hogy imádom a kekszeket. A délutáni kávés szeánszomhoz hozzá tartozik, hogy valami kekszet is kell fogyasztanom a kávém mellé.

Most egy néhány alkotóelemből álló, villámgyorsan elkészíthető, egészséges kekszet osztok meg veletek, mire bemelegszik a sütő, addig simán el is készül. Se liszt, se cukor, se tojás, csak egy ronda, de finom süti.
 
 


Hozzávalók:

11 evőkanál finom zabpehely
3 evőkanál dió durvára vágva vagy őrölve
2db nagyobb banán
Fél kávéskanál szódabikarbóna
Fél teáskanál fahéj (vagy ízlés szerint)
1 evőkanál méz

Az összes alkotóelemet összedolgozzuk, hogy egy masszát kapjunk. Kb. 5 percig hagyjuk állni, hogy a zabpehely picit megszívja magát.
Ezután egy sütőpapíros tepsire, egy kanál segítségével kis halmokat teszünk (nekem 15 jött ki, ebből a mennyiségből), majd villával kilapítjuk és formázzuk.
Ha a sütő bemelegedett (180 C-ra kell előmelegíteni), akkor mehet is a sütőbe.
Nagyjából 13-15 perc alatt kész is van.
 
Azt ugye mondanom sem kell, hogy a recept univerzális. Igazi sportkeksz: vagyis mindent bele! A dió helyett mehet, mandula, tehettek bele aszalt gyümölcsöt, kókuszt, vagy amit szeretnétek. Mindenhogy finom lesz.

Ne faljátok fel egyszerre mindet! :) Jó étvágyat hozzá!
 

Hozzászólások: